Princa Philipa previezli do inej nemocnice, podstúpi ďalšie vyšetrenia

TA3
1.3.2021 16:03

Britského princa Philipa previezli do inej londýnskej nemocnice. Tam podstúpi ďalšie vyšetrenia a bude pokračovať v liečbe bližšie nešpecifikovanej infekcie. Buckinghamský palác vo svojom stanovisku potvrdil, že 99-ročný princ Philip reaguje na liečbu a v nemocnici pravdepodobne zostane najmenej do konca týždňa.

Princa Philip previezli do nemocnice špecializovanej na srdcovocievne ochorenia. Vojvodu z Edinburghu tam budú liečiť z bližšie nešpecifikovanej infekcie a podrobia ho tam vyšetreniam.

Deväťdesiatdeväťročného princa prijali už 16. februára do súkromnej Nemocnice kráľa Eduarda VII. v centre Londýna, pretože sa necítil dobre. Odvtedy zostal preventívne hospitalizovaný a lekári pozorne sledovali jeho zdravotný stav.

Koronavírus vraj nemá

V pondelok Buckinghamský palác uviedol, že vojvodu previezli do fakultnej Nemocnice svätého Bartolomeja, všeobecne známej pod označením Barts. Tamojšie kardiologické centrum je najväčším takto špecializovaným zariadením v Európe, píše agentúra AP.

Lekári tam budú liečiť princa z infekcie, o ktorej palác neprezradil viac informácií. Na začiatku Philipovej hospitalizácie však ubezpečoval, že koronavírusovým ochorením COVID-19 netrpí.

V Nemocnici svätého Bartolomeja tiež vojvoda absolvuje vyšetrenia a pozorovanie týkajúce sa kardiologického ochorenia, ktorým trpí už dlhšie.

"(Princ) sa cíti dobre a reaguje na liečbu, ale zostane v nemocnici minimálne do konca tohto týždňa," uvádza sa vo vyhlásení Buckinghamského paláca.

Z verejného života sa stiahol

Princ Philip, vojvoda z Edinburghu, oslávi 10. júna 100. narodeniny. On aj jeho 94. ročná manželka Alžbeta dostali začiatkom januára prvú dávku vakcíny proti koronavírusu.

Philip sa už v roku 2017 stiahol z verejného života a spoločne s Alžbetou sa zdržiava prevažne na Windsorskom zámku západne od Londýna. Panovníčka pre pandémiu vykonáva väčšinu svojich ceremoniálnych právomocí len virtuálnou formou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok