PR správa Spoločnosť

Na čo myslieť pri zariaďovaní obývačky?

PR
26.2.2021 14:50

Zariaďovanie domácnosti nie je jednoduchou záležitosťou, a to obzvlášť vtedy, ak si robíte všetko svojpomocne. V takom prípade sa vám môže stať, že na niečo zabudnete, prípadne zistíte až pri finálnej verzii, že nie všetko je úplne podľa predstáv. Ak sa chystáte zariaďovať alebo prerábať vašu obývačku, poradíme vám, na čo by ste pri tom mali myslieť.

Na čo myslieť pri zariaďovaní obývačky?
Igor_Kravtsov / Shutterstock.com

Obývačka je v domácnosti jednou z najvyužívanejších miestností všetkými členmi rodiny. Ide o akúsi spoločenskú miestnosť, v ktorej by ste mali mať miesto pre každého, ale zároveň by ste nemali zabúdať na praktické využitie. Práve obývacia izba je vybavená dostatkom úložného priestoru na všetky veci, ktoré využívate všetci. V tejto miestnosti tiež pozeráte televízor, vychutnávate si poobednú kávu a oddychujete po náročnom dni v práci. Zariaďte si ju tak, aby vyhovovala aj tým najnáročnejším podmienkam, ktoré na ňu máte.

Dostatok nábytku v jednom štýle

Základom každej obývacej izby je dostatok nábytku. Skúste si vopred urobiť vizualizáciu toho, ako chcete, aby vaša obývačka vyzerala. Vy už dopredu viete, čo všetko potrebujete v tejto izbe mať uložené a podľa toho by ste mali vedieť aj odhadnúť, koľko kusov nábytku vám bude treba. Ste skôr za celé obývacie steny alebo radšej budete kombinovať rôzne kúsky? Voľba je na vás, ale ak sa rozhodnete pre kombinovanie rôznych regálov, skríň či políc, dopredu si overte, že nájdete také kusy, ktoré k sebe budú sedieť. Nie vždy je jednoduché nájsť nábytok v rovnakom štýle, aby vyzeral ako z jednej série. V tomto sú teda o čosi výhodnejšie celé zostavy stien.

Vo väčšine domácností je nepostrádateľnou súčasťou obývačiek aj televízia. Tá je spravidla umiestnená na stolíku alebo pripevnená na stene. Ak ju nemáte na stene, potom vás pri zariaďovaní budú zaujímať aj štýlové TV stolíky s ďalším úložným priestorom. Tu si všímajte, či budete mať kam umiestniť váš prehrávač, prípadne multimediálne centrum. Niektoré modely televíznych stolíkov môžete využiť len ako policu pod obrazovkou, ktorá je umiestnená na stene. V ponuke sú rôzne modely, pokojne zabudnite na všedné stolíky a zvoľte niečo modernejšie, čo vám pri každom pohľade vyrazí dych.

shutterstock-358050527_c0a80501-f979-5f3f.jpg

Pohodlne sa usaďte

Ak patríte k tým ľuďom, ktorí u seba doma často organizujú rôzne stretnutia s rodinou alebo priateľmi, potom by ste nemali v obývačke zabúdať ani na stôl s dostatočným počtom stoličiek, kam budete hostí usádzať. S miestom na sedenie sa nepochybne spája aj výber skvelej sedačky alebo rovno sedacej súpravy. Aj v tomto prípade si môžete nakombinovať jednotlivé časti podľa svojej preferencie alebo zvoliť celé zostavy s viacerými kusmi. Tu nezabudnite, že sedačky vám môžu okrem pohodlného sedenia poskytnúť aj extra úložný priestor alebo možnosť rozkladania do lôžka, čo využijete pri návštevách.

Vaše poklady z ciest, krásne servírovacie sady, knihy či hocičo, čo by ste chceli mať vystavené na očiach, môžete poukladať do vitrín. Tie si už dnes môžete zadovážiť s krásnym LED podsvietením, čo dodá vašim pokladom poriadny šmrnc. Ak vám však ani so všetkými kusmi nábytku nestačí úložný priestor, ešte je tu ďalšia možnosť, a to vo forme nástenných políc. Je pravda, že na nich sa o čosi viac usádza prach, ale môžete ich umiestniť vlastne takmer kdekoľvek, do akejkoľvek výšky a v rôznych rozostupoch. Je len na vás, koľko ich potrebujete a kde ich pripevníte.

Každá obývačka si zaslúži byť čo najviac pohodlná a útulná. S tým vám pomôžu behúne v krásnych vzoroch, pri ktorých si vy určíte ich dĺžku. Niekomu stačí mäkký behúň len pod konferenčný stolík, niekto ho má naprieč celou miestnosťou a ďalší len popri sedačke. Vzorom a farbám sa medze fantázie nekladú, takže nimi doplňte váš obývačkový interiér a cíťte sa najlepšie, ako môžete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok