Situácia na Považí nie je dobrá. Viaceré školy zostanú zatvorené

TA3 TASR
26.2.2021 11:07

Školy a školské zariadenia v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Myjava zostanú od budúceho týždňa zatvorené a žiaci sa budú učiť dištančnou formou. Zriaďovateľom to nariaďuje nová vyhláška hygienikov s účinnosťou od 1. marca.

Situácia na Považí nie je dobrá. Viaceré školy zostanú zatvorené
TASR/Jaroslav Novák (ilustračné foto)

Zákaz prezenčnej výučby sa vzťahuje na materské, základné, špeciálne základné a stredné školy. Zatvorené zostanú aj zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku, základné umelecké školy či ďalšie zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, spresnila vo vyhláške regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Otvorené môžu podľa vyhlášky zostať zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť o deti zamestnancov orgánov štátnej správy a prevádzkovateľov na úseku kritickej infraštruktúry, pracovníkov v  zdravotníctve, zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti, ako i pracovníkov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života.

Opatrením reaguje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trenčín na aktuálnu epidemiologickú situáciu v spomínaných okresoch v súvislosti s ochorením COVID-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok