Dobrá správa pre vysoké školy, dostanú milióny eur

TA3 TASR
25.2.2021 15:37

Suma 200 miliónov eur vyčlenená v pláne obnovy pre vysoké školy nie je konečná. Vysokých škôl sa podľa ministerstva do istej miery týkajú aj investície do iných rezortov. Finálna suma tak má byť oveľa vyššia. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. Reagoval tak na kritiku Slovenskej rektorskej konferencie.

Dobrá správa pre vysoké školy, dostanú milióny eur
SITA/Jozef Jakubčo (ilu)

"Minister školstva urobil maximum, aby získal pre školstvo, vrátane vysokých škôl, čo najviac prostriedkov," pripomenulo ministerstvo. Ako dodali, každý rezort a komponent mal v rámci plánu obnovy výrazne vyššie požiadavky, ako sú navrhované. O tom, že vyčlenená suma nie je konečná, informoval šéf rezortu Branislav Gröhling členov SRK aj osobne na tohtotýždňom stretnutí.

Ministerstvo verí, že zdroje, ktoré prídu nad rámec štátnej dotácie na slovenské vysoké školy, budú "zodpovedne a účelne využité na zvýšenie kvality a konkurencieschopnosti vysokých škôl".

SRK v utorok vyzvala predsedu vlády SR Igora Matoviča a ministra školstva Branislava Gröhlinga, aby sa zasadili za významné zvýšenie objemu financií vyčlenených pre oblasť vysokého školstva v pláne obnovy. Sumu približne 200 miliónov eur určenú na hĺbkové reformy považuje za kriticky nedostatočnú a z hľadiska investičných stimulov do rozvoja vysokého školstva za demotivujúcu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok