K zázrakom podľa Krajniaka dochádza. Náboženstvo môže pomôcť

TA3
25.2.2021 13:17

Minister práce Milan Krajniak pred niekoľkými dňami uverejnil facebookový status, v ktorom naznačil, že otvorenie kostolov by mohlo pomôcť zlepšiť na Slovensku kritickú situáciu spôsobenú koronavírusom. "Verím na zázraky," povedal v tejto súvislosti.

K zázrakom podľa Krajniaka dochádza. Náboženstvo môže pomôcť
TASR/Martin Baumann

Krajniak hovoril v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo o statuse, v ktorom sa odvolával na spoločnú modlitbu Trnavčanov, ktorým sa vraj podarilo v roku 1710 urobiť zázrak a zastaviť mor. Na zázraky podľa svojich slov verí. Podľa ministra sa stáva, že medicína si v niektorých prípadoch nevie poradiť a vtedy pacientom môže pomôcť len zázrak. K takýmto situáciám podľa Krajniaka dochádza. Individuálny prístup k sviatostiam podľa ministra práce nie je v súčasnej epidemickej situácii problémom a náboženstvo môže pomôcť nakazeným veriacim pri zotavovaní.

Krajniak zdôraznil, že v situácii, keď čelíme nebezpečným mutáciám koronavírusu, potrebujeme zavrieť hranice. "Nepohneme sa ďalej, kým nezavedieme štátnu karanténu, ktorú sme mali na jar," povedal. Jedine tak zabránime prieniku juhoafrickej či brazílskej mutácie, ktorá by u nás ešte viac skomplikovala pandemickú situáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok