Teplo ako na jar. Vo štvrtok môže teplota dosiahnuť až 20 stupňov

TA3
24.2.2021 09:34

Už niekoľko dní na Slovensku stúpajú teploty, ale najvýraznejšie oteplenie nás ešte len čaká. Vyzerá to tak, že s februárom sa zima končí.

Teplo ako na jar. Vo štvrtok môže teplota dosiahnuť až 20 stupňov
SITA/AP

Počasie u nás ovplyvňuje oblasť vysokého tlaku vzduchu, súčasne k nám prúdi veľmi teplý vzduch od juhozápadu, a ten prináša rekordne vysoké teploty. Píše o tom portál IMeteo.sk. Počas dneška bude prevažne slnečno a teploty vystúpajú na +13 až +17 stupňov. V porovnaní s normálom sú tieto hodnoty podľa meteorológov o 8 až 14 °C vyššie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

Najvýraznejšie oteplenie nás však čaká vo štvrtok. V tento deň môže teplota na niektorých miestach Slovenska dosiahnuť od +13 až k +20 stupňom. Najvyššie teploty si užijú obyvatelia západného Slovenska.

Aký bude víkend? Teploty klesnú, ale stále budú nadpriemerné. Mali by sa pohybovať od +4 až +11 stupňov, cez noc si dávajte pozor na slabé mrazy. Ani po víkende by sa podľa IMeteo nemalo vrátiť chladné počasie. Teplomery by mali ukazovať nad 10 stupňov. Tam sa nezastavia a postupne budú atakovať +15 stupňov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok