Kotlebu pustili do osady, no upratovanie sa nekonalo

TA3 TASR SITA
29.9.2012 12:35

Krátko pred 16:00 sa prívrženci Mariána Kotlebu opäť vydali z centra Krásnohorského Podradia v okrese Rožňava smerom k rómskej osade. Tu ich však zastavil kordón policajných ťažkoodencov. Po chvíli dorazil aj Kotleba, ktorého policajti pustili do osady.

Niekoľko stoviek prívržencov Mariána Kotlebu a Ľudovej strany Naše Slovensko sa vybralo smerom k miestnej rómskej osade aj o jednej hodine popoludní. Po pár desiatkach metrov však narazili na policajný kordón. Veliaci policajt ich vyzval, aby sa otočili, pretože ďalej ich nepustia.

Dôvodom malo byť riziko ohrozenia života a zdravia. To sa pochodujúcim nepáčilo a začali s policajtmi „diskutovať“. Z davu sa ozývali heslá ako „Policajný štát!“ alebo “Poďte s nami!“. Niekoľko iniciatívnych jednotlivcov vyzývalo policajtov, aby chránili poctivých ľudí a nie tých, ktorí páchajú rôznu trestnú činnosť, neprispôsobivých a asociálov. Po niekoľkých desiatkach minút sa pochodujúci otočili a vrátili sa späť do centra obce. Policajti naďalej zostávajú na svojich miestach.

Na čele pochodujúcich šiel Štefan Szaniszlo, jeden z majiteľov pozemkov, na ktorých stoja nelegálne stavby. Ani toho však policajti nepustili ďalej. Ako povedal Szaniszlo novinárom, dnes ráno ho policajti „vytiahli z postele“ a predviedli na vypočutie. Po pár hodinách ho pustili.

Na dnes avizované "upratovanie" Mariánom Kotlebom v Krásnohorskom Podhradí je od rána monitorované veľkým počtom policajtov. Všetky prístupové cesty a trasy k miestnej rómskej osade blokovali desiatky policajných ťažkoodencov.

Polícia kontrolovala každé auto, ktoré by sa chcelo dostať k rómskej osade. Dopoludnia sa mala konať tlačová beseda Mariána
Kotlebu, avšak podľa nepotvrdených informácií Kotlebu zadržali policajti. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, na polícii vypočuli zatiaľ štyroch ľudí.

Predseda strany Naše Slovensko Marián Kotleba avizoval, že 29. septembra chce za pomoci ďalších osôb a ťažkej techniky "poupratovať" - odstrániť tuhý komunálny odpad a chatrče bez popisných čísel, ktoré sú na jeho pozemku v obci Krásnohorské Podhradie. Pozemok kúpil od pôvodného majiteľa, ktorému ho obsadili neprispôsobiví občania.



krásna hôrka kotleba1111.jpg
krásna hôrka kotleba1.jpg
krásna hôrka kotleba.jpg
krásna hôrka kotleba2.jpg
KotlebaKotleba.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok