Od malého dievčaťa k topmodelke. Takto sa menila Cindy Crawford

TA3 ČTK
23.2.2021 12:14

Americká topmodelka a herečka Cindy Crawford sa počas svojej kariéry objavila na viac ako 500 obálkach známych magazínov a ako prvá topmodelka aj v časopise Playboy. Doslova "obchodnou značkou" sa stala jej peha nad hornou perou, ktorú jej odborníci na začiatku kariéry radili odstrániť. Niekoľkokrát sa objavila aj vo filme. Cez víkend oslávila 55. narodeniny.

Od malého dievčaťa k topmodelke. Takto sa menila Cindy Crawford
TASR/AP

Pôvabná hnedovláska mala na strednej škole výborný prospech, zo začiatku si však nepredstavovala kariéru modelky, ale skôr prezidentky. Do prihlásenia sa na súťaž krásy ju nahovárali už spolužiaci, vtedy nad tým ešte len krútila hlavou. Neskôr sa svoju prácu modelky snažila skombinovať so štúdiom chémie, to napokon muselo ísť do úzadia.

Začiatok jej cesty pôsobí ako z rozprávky. V roku 1982 si privyrábala zberom kukurice, práve počas prázdnin išiel okolo fotograf z miestnych novín a mladé dievča odfotografoval. To následne dostalo svoju prvú ponuku a brigádu na poli vymenilo za pózovanie a predvádzanie módy. Cieľavedomá študentka sa chopila šance - umiestnila sa v prestížnej súťaži Look of the Year a o dva roky neskôr sa stala najkrajším dievčaťom z titulnej stránky amerického magazínu Vogue.

V roku 1995 bola najlepšie platenou modelkou sveta, jej zárobok sa vtedy vyšplhal na 6,5 milióna dolárov. Podpísala kontrakty s firmami Revlon, Pepsi či Omega Bijoux. Neskôr sa venovala aj osvete v boji s chorobami ako leukémia či rakovina pŕs. Crawfordová sa dvakrát vydala, svoje druhé "áno" povedala majiteľovi nočných klubov Rande Gerberovi, s ktorým má dve deti - syna Presleyho (21) a dcéru Kaiu (19).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok