Najteplejší rok za viac ako storočie. Rok 2020 priniesol extrémy aj na Slovensko

TA3 TASR
23.2.2021 11:45

Minulý rok skončil celosvetovo spolu s rokom 2016 ako najteplejší rok za posledných 140 rokov. Na Slovensku bol rok 2020 silne nadnormálny a zaradil sa tak medzi desať najteplejších rokov zaznamenaných od začiatku meteorologických meraní. Minulý rok bol tiež zrážkovo nadnormálny.

Najteplejší rok za viac ako storočie. Rok 2020 priniesol extrémy aj na Slovensko
TASR/Milan Kapusta

Najchladnejší bol máj

Informovali o tom klimatológovia Slovenského hydrometeorologického ústavu Jozef Pecho a Pavol Faško na tlačovej konferencii. Rok 2020 skončil s odchýlkou 1,3 stupňa Celzia, hovorí Pecho. Najteplejším mesiacom bol február a tiež aj december. Najchladnejším bol máj. Pecho skonštatoval, že všetky ročné obdobia boli, s výnimkou jari, výrazne teplotne nadnormálne.

Najvyššiu dennú teplota, 36 stupňov Celzia, namerali vlani meteorológovia v júli v Senici. Najnižšiu dennú teplotu zaznamenalo SHMÚ v marci, a to mínus 22 stupňov Celzia. Najbohatším na zrážky bol minuloročný október. Február bol mimoriadne teplý a aj bohatý na zrážky. Apríl bol podľa Faška veľmi suchý s "mimoriadne až extrémne vysokými mesačnými sumami slnečného svitu".

 

Extrémne suché podmienky

Faško pokračuje, že druhá polovica roka bola z pohľadu zrážok výrazne odlišná v porovnaní s obdobím od 10. marca do približne 15. mája. "Vtedy na Slovensku prevažovali mimoriadne až extrémne suché podmienky," povedal. Za príčiny Faško označil nedostatok snehu počas zimy 2019/2020, dlhotrvajúce anticyklonálne počasie v apríli, nízky úhrn zrážok, vysoký výpar a nadpriemerný slnečný svit, ktorý na niektorých miestach prekonal rekord od roku 1961.

Faško spomenul aj výskyt búrok nazývaných supercely, ktoré sa vyskytli na Slovensku. Išlo napríklad o supercelu posúvajúcu sa od Balatonu, cez Slovensku až do Poľska. V oblasti Veľkého Medera vtedy spôsobila veľké škody, podotkol.

"Búrky výrazne poznačili letnú sezónu 2020," poznamenal Faško s tým, že boli mimoriadne silné a spôsobili poškodenie na železničnej infraštruktúre či škody na vegetácií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok