Minister Lajčák diskutoval s administrátorkou Rozvojového programu OSN

TASR
29.9.2012 10:29

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák sa v piatok 28. 9. 2012 stretol s administrátorkou Rozvojového programu OSN (UNDP) Helen Clarkovou. Hlavnou témou rozhovoru bola otázka zotrvania Regionálneho centra UNDP v Bratislave.

Minister Lajčák diskutoval s administrátorkou Rozvojového programu OSN
SITA

Minister Lajčák vyjadril svoje znepokojenie a sklamanie z netransparentnosti procesu v súvislosti s úvahami o možnom presune centra z Bratislavy do Istanbulu. Doterajší postup nie je podľa názoru slovenskej strany v súlade s duchom OSN. Minister zdôraznil silný záujem prezidenta a vlády SR o zotrvanie regionálneho centra v Bratislave, čo podporil politickými, procedurálnymi aj logistickými argumentmi.

MZV SR tieto argumenty tlmočilo aj tureckej strane, počas stretnutia štátneho tajomníka MZV SR Petra Buriana s tureckou veľvyslankyňou v Bratislave. H. Clarková uviedla, že akceptuje váhu argumentov slovenskej strany, ktoré zohľadní v ďalšom rozhodovacom procese. Minister vyjadril presvedčenie, že vedenie UNDP prijme rozhodnutie o ponechaní sídla Regionálneho centra UNDP v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok