Počet nakazených stúpa, Poliaci zvažujú obmedzenie hraníc

TA3 TASR
20.2.2021 10:35

Poľsko nevylúčilo obmedzenia na hraniciach so Slovenskom a Českom. Tamojšie úrady majú o tom rozhodnúť na budúci týždeň. Dôvodom je stále rastúci počet infikovaných v oboch krajinách.

Poľsko by podľa tamojšieho ministra zdravotníctva Adama Niedzielského mohlo už čoskoro zaviesť obmedzenia na hraniciach so Slovenskom aj Česko. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia v oboch zmienených krajinách. Rozhodnutie v tejto otázke padne podľa Niedzielského na budúci týždeň. Na otázku, či poľská vláda zvažuje, že zatvorí svoje južné hranice s Českom a Slovenskom, v ktorých došlo v ostatnom čase k nárastu nových prípadov nákazy koronavírusom, minister odpovedal: "Áno, určite.".

"Hranice budú otvorené pre osoby s negatívnym výsledkom testu," uviedol ďalej Niedzielski. Zároveň však upozornil, že toto rozhodnutie sa môže zmeniť v závislosti od aktuálnej dynamiky pandemickej situácie.
Niedzielski podľa vlastných slov očakáva, že súčasná vlna pandémie bude vrcholiť v marci či apríli. Minister dodal, že poľská vláda zvažuje aj opätovné zavedenie prísnejších obmedzení spoločenského života v regiónoch s najvyšším výskytom nákazy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok