Vybrali si život bez povinností. Meghan a Harry nepotrebujú tituly

TA3 TASR
19.2.2021 16:18

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan Markleová definitívne oznámili, že sa už nevrátia k plneniu svojich povinností členov britskej kráľovskej rodiny. Túto informáciu v piatok potvrdilo vedenie Buckinghamského paláca.

Princ Harry sa na základe tohto rozhodnutia bude musieť vzdať svojich čestných titulov a vojenských hodností, píše agentúra AP. Oficiálne ich odovzdá britskej kráľovnej Alžbete II., ktorá ich následne prerozdelí medzi ostatných členov kráľovskej rodiny.

Buckinghamský palác oznámil, že britská panovníčka hovorila so svojím vnukom Harrym a ten potvrdil, že dvojica "odstupuje od práce pre kráľovskú rodinu, a preto nie je možné, aby pokračovala v povinnostiach, ktoré prináša život vo verejnej službe". "Napriek tomu, že nás všetkých ich rozhodnutie zarmútilo, vojvoda a vojvodkyňa naďalej zostávajú milovanými členmi rodiny," píše sa ďalej vo vyhlásení paláca.

Harry a Meghan sa kráľovských povinností oficiálne vzdali vlani koncom marca, s kráľovskou rodinou sa však dohodli, že svoju situáciu po roku posúdia. Harry a Meghan v súčasnosti žijú v americkej Kalifornii a očakávajú svoje druhé dieťa.

Odvtedy, ako ukončili svoje kráľovské povinnosti, sa venujú charitatívnej činnosti a podpísali kontrakt s televíznymi stanicami a inými médiami v súvislosti so spustením svojho podcastu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok