Chirana podáva pomocnú ruku. Slovensku dodá štyri milióny striekačiek

TA3
18.2.2021 12:43

Injekčných striekačiek na Slovensku by malo byt dostatok. Súkromná spoločnosť už finalizuje rokovania so štátom. Viac už povedala kolegyňa Viktória Némethová so svojím hosťom Teodorom Lysákom, generálnym riaditeľom Chirana T. Injecta.

Chirana podáva pomocnú ruku. Slovensku dodá štyri milióny striekačiek
TA3

Špeciálna tuberkulínová striekačka, ktorú spoločnosť Chirana vyrába, má oproti klasickým striekačkám výhodu v tom, že vytlačí všetok obsah, ktorý sa v nej nachádza. Dôležité je to najmä pri vakcínach spoločnosti Pfizer-BioNTech, vďaka čomu sa môže z jednej ampulky použiť až šesť dávok.

Slovenská spoločnosť dodáva tieto striekačky aj do zahraničia. Iné štáty nakupovali striekačky už v septembri, kým dohody so Slovenskom sa finalizujú až teraz. „Intenzívne rokujeme so štátom a myslím, že teraz sa doťahujú už len posledné detaily zmluvy. A kým sa dotiahnu, my sme začali už, samozrejme, vyčleňovať aj náš skladový priestor pre potreby štátu,“ uviedol pre TA3 Lysák. Prvá dodávka pre štát by mala byť pripravená na marec a mala by obsahovať dva milióny jednomililitrových striekačiek, dva milióny dvojmililitrových striekačiek a päť miliónov ihiel.

Témy: TA3 Slovensko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok