Fico vypovedal na polícii: NAKA je deravá ako ementál

TA3 TASR
18.2.2021 10:29

Expremiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico vo štvrtok dopoludnia vypovedal na policajnom prezídiu v Bratislave.

Fico vypovedal na polícii: NAKA je deravá ako ementál
TASR/Pavol Zachar

Fico podľa zverejnených informácií pravdepodobne prišiel na svedecký výsluch. Fica pred budovou policajného prezídia čakalo niekoľko novinárov. „Ja nechápem, ako sa mohlo opäť stať, že unikajú informácie z polície, že tu stojíte 35 a čakáte. Prepáčte, je to moja súkromná vec, nemám absolútne dôvod sa vyjadrovať k tejto téme,“ povedal pred novinármi expremiér. "NAKA je, pokiaľ ide o únik informácií, deravá ako ementál a je na čase, aby s tým minister vnútra Mikulec niečo urobil," uviedol Fico.

Podľa informácií, ktoré zverejnili Topky, mal Fico prísť na políciu vypovedať k prípadu exministra hospodárstva Petra Žigu, o ktorom vypovedá aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. Ako doplnili, expremiér prišiel na políciu len pár minút po tom, ako sa tam objavil kľúčový svedok Ľudovít Makó. Na otázky či je na polícii vo veci Žigu, alebo Ľudovíta Makóa sa predseda opozičnej strany nevyjadril. Obhajca Petra Žigu však potvrdil, že Fico vypovedal k tomuto prípadu.

Rovnako k prípadu vypovedal aj exminister László Sólymos. Na otázky nášho redaktora nereagoval. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať," zopakoval Sólymos niekoľkokrát, pričom uviedol len to, že s Petrom Žigom sa nestretol.

"K prebiehajúcim ani plánovaným úkonom informácie nie je možné poskytovať," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Akcia Drevo v Žigovej firme

Na začiatku februára zasahovala NAKA vo firme, ktorá patrí rodine exministra Petra Žigu. Akcia Drevo mala súvisieť s obchodom s drevom, pričom práve firma Taper na najväčším obchodníkom s drevom na trhu. Petra Žigu sa následne zastal jeho stranícky kolega Richard Raši, podľa ktorého je Žiga ako verejný funkcionár vo firme len spoločníkom, nevykonáva manažment a ani ju neriadi. Peter Žiga vtedy pred novinárov nepredstúpil, bol v karanténe pre stretnutie s osobou pozítivne testovanou na koronavírus.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok