Takmer storočný princ Philip je v nemocnici. Necítil sa dobre

TA3 TASR
17.2.2021 16:35

Britského 99-ročného princa Philipa hospitalizovali v londýnskej nemocnici po tom, ako sa necítil dobre. Oznámil to v stredu Buckinghamský palác.

Palác spresnil, že manžela britskej kráľovej Alžbety II. prijali v súkromnej Nemocnici kráľa Eduarda VII. v utorok večer, pričom malo ísť iba o "preventívne opatrenie" na odporúčanie princovho lekára. Predpokladá sa, že Philip zostane v nemocnici niekoľko dní na "pozorovanie a odpočinok".

rodina_0a140370-372f-e49d.jpg

Philip, známy aj ako vojvoda z Edinburghu, v roku 2017 ukončil svoje oficiálne kráľovské povinnosti a na verejnosti sa objavuje už iba zriedka. Princ sa počas súčasného koronavírusového lockdownu v Anglicku zdržiava spolu s panovníčkou na Windsorskom hrade západne od Londýna. Podľa nemenovaného zdroja z prostredia kráľovskej rodiny princ Philip nemá ochorenie súvisiace s koronavírusom a do nemocnice vkráčal bez cudzej pomoci. Priviezlo ho tam auto; nešlo o urgentný príjem, doplnila spravodajská stanica Sky News.

Kráľovná (94) zostala na Windsorskom hrade. Buckinghamský palác v januári potvrdil, že kráľovná Alžbeta II. a princ Philip dostali svoju prvú dávku protikoronavírusovej vakcíny. Philip v uplynulých rokoch prekonal niekoľko zdravotných problémov vrátane upchatej koronárnej tepny, zápalu močového mechúra či zhoršeného sluchu. Princ Philip oslávi 10. júna svoje 100. narodeniny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok