O pol milióna menej. Počet nových prípadov koronavírusu klesol

TA3 TASR
17.2.2021 12:10

Celosvetový počet nových prípadov ochorenia Covid-19 minulý týždeň klesol na 2,7 milióna, čo je približne o 500 000 prípadov menej než v predchádzajúci týždeň. V utorok večer to v Ženeve oznámila Svetová zdravotnícka organizácia, ktorú citovala tlačová agentúra DPA.

O pol milióna menej. Počet nových prípadov koronavírusu klesol
TASR/AP (ilu)

Ide o šestnásťpercentný pokles. Tento trend plynulo pokračuje — klesanie sa začalo po vrchole zaznamenanom v prvý úplný januárový týždeň, keď bolo hlásených až takmer päť miliónov nových prípadov nákazy. Minulý týždeň zaznamenali klesanie všetky regióny sveta, okrem Blízkeho východu. Avšak 170 000 nových pacientov na Blízkom východe zatienilo 970 000 chorých v Európe a 1,3 milióna pacientov v Severnej aj Latinskej Amerike.

Zdravotnícka agentúra OSN tiež uviedla, že nové varianty koronavírusu, ktoré sa pokladajú za nákazlivejšie, sa minulý týždeň rozšírili do ďalších krajín. Variant, ktorý prvýkrát zistili v Británii, je teraz už v 94 štátoch sveta. Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb v správe tento týždeň odhadlo, že tento variant sa už šíri "v mnohých, ak nie vo všetkých" krajinách regiónu. Takzvaný juhoafrický variant koronavírusu je prítomný v 46 krajinách sveta, pričom variant zistený v Brazílii a Japonsku objavili v 21 krajinách.

WHO zaznamenala minulý týždeň po celom svete 81 000 nových úmrtí súvisiacich s koronavírusom, čo je desaťpercentný pokles.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok