Vyšetrujú valentínku s Floydom, ktorá kolovala medzi policajtmi

TA3 TASR
15.2.2021 19:12

Policajné oddelenie v kalifornskom meste Los Angeles (LAPD) začalo interné vyšetrovanie po tom, čo medzi policajtmi kolovala fotografia Georga Floyda vo forme valentínky so slovami "Berieš mi dych". Policajný šéf Michel Moore povedal, že vyšetrovatelia sa pokúsia zistiť, ako sa fotografia mohla dostať na pracovisko a kto by v tom mohol byť zapojený.

Vyšetrujú valentínku s Floydom, ktorá kolovala medzi policajtmi
TASR/AP (ilu)

Príslušník, ktorý na fotografiu upozornil, má byť podľa Moora vypočutý v pondelok. "Vyšetrovaním chceme zistiť presnosť obvinení a zároveň zdôrazniť nulovú toleranciu voči akýmkoľvek rasistickým vyjadreniam," povedal šéf polície v Los Angeles. Afroameričan George Floyd zomrel vlani v máji počas zásahu polície v americkom meste Minneapolis.

Príslušník polície mu kľačal na krku, hoci ho Floyd opakovane upozorňoval na to, že nemôže dýchať. Jeho smrť vyvolala celonárodné masívne protesty proti rasovej nespravodlivosti a policajnej brutalite. Ak vyšetrovanie potvrdí, že príslušníci losangeleského policajného oddelenia si medzi sebou vymieňali túto snímku, "pocítia môj hnev", uviedol Moore.

Moore podľa Los Angeles Times takisto potvrdil, že oddelenie vyšetruje aj údajné prepojenie dvoch anonymných účtov na sociálnej sieti Instagram s personálom oddelenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok