Syn Pavla Demitru debutoval gólom, Trenčínu pomohol k remíze

TA3 TASR
14.2.2021 19:46

Futbalisti AS Trenčín remizovali pri súťažnom návrate na svoj zrekonštruovaný štadión v dueli 19. kola Fortuna ligy s DAC Dunajská Streda 3:3, keď o triumf prišli v nadstavenom čase. Dunajská Streda stráca z druhého miesta na lídra Slovan naďalej päť bodov.

Syn Pavla Demitru debutoval gólom, Trenčínu pomohol k remíze
TASR/Radovan Stoklasa

Zápas sa hral za mrazivého počasia

Trenčín viedol po prvom polčase už o dva góly, keď svoj premiérový zásah v najvyššej súťaži dosiahol pri debute 17-ročný Lucas Demitra, syn tragicky zosnulého slovenského hokejistu Pavla Demitru. Favorizovaní hostia po prestávke v priebehu štyroch minút vyrovnali a hoci v 70. minúte Hamza Čatakovič poslal AS opäť do nákoku, aspoň bod pre DAC zachránil v piatej minúte nadstavenia Eric Ramirez z penalty.

Futbalisti AS Trenčín sa na domácom ihrisku predstavili bez mála po 1000 dňoch. Zápas sa hral za mrazivého počasia a prvý vážnejší vzruch priniesol v 6. minúte prienik mladučkého Demitru, ktorý sa po pravom krídle prebojoval až do šestnástky. V neprehľadnej situácií sa lopta aj so šťastím odrazila mimo troch žrdí. Hostia z Dunajskej Stredy ukázali silu o štyri minúty neskôr. Kružliakova hlavička po rohovom kope letela iba tesne nad brvno Šemrincovej brány.

Parádny úvod stretnutia podčiarklo prudké zakončenie Čatakoviča v 12. minúte, po ktorom zvonila konštrukcia za Jedličkom. Hra sa následne zo šestnástok presunula do stredu poľa. Náznaky šancí mala Dunajská Streda, no bez vážnejšej príležitosti.

Strelil svoj premiérový gól vo Fortuna lige

V 25. minúte sa skóre menilo. Po kombinačnej akcií na jeden dotyk zostal na hranici jedenástky voľný Kadák, ktorý umiestnil loptu k pravej žrdi – 1:0. O tri minúty bolo už 2:0. Corryn si dobre nabehol do voľného priestoru, prihral po celej šírke ihriska Demitrovi, ktorý po zemi podstarelil Jedličku a strelil svoj premiérový gól vo Fortuna lige. V 36. minúte musel ísť z ihriska pre svalové zranenie Corryn. Na plochu naskočil Gaži, ktorý si po pár sekundách pobytu na ihrisku zasekol protihráča. Z pár metrov však trafil iba bočnú sieť.

V úvode druhého polčasu mali územnú prevahu hostia zo Žitného ostrova. V 55. minúte sa do šestnástky vrútil Ramírez. V súboji s obrancom neuspel. O minútu na to sa po centri z pravej strany hlavou presadil Nicolaescu a znížil na 2:1. Prakticky okamžite mohlo byť 3:1, ale Čatakovičova strela z vnútra pokutového územia v bráne neskončila. V 60. minúte Zubairu zbytočne fauloval Kalmára a kopal sa pokutový kop. Ten sám faulovaný s prehľadom premenil a vyrovnal na 2:2.

O šesť minút zaskočených Trenčanov mohol vytrhnúť Čatakovič. Jeho technickú strelu z hranice šestnástky vyrazil Jedlička. Čo sa nepodarilo jemu, zrealizoval Čatakovič. V 70. minúte prijal vo veľkom vápne spätnú prihrávku Zubairua a nikým neatakovaný poslal svoj tím do vedenia – 3:2. Na ťahu bola opäť Dunajská Streda, no iba tesne vedľa vystrelil Divkovič. Defenitívu domácemu víťazstvu mohol dať po prihrávke Čatakoviča Demitra. Sám pred Jedličkom neuspel. V nadstavenom čase hlavný rozhodca odpískal pokutový kop pre hostí a ten premenil Ramirez.

AS Trenčín - DAC Dunajská Streda 3:3 (2:0)

Góly: 26. Kadák, 29. Demitra, 71. Čatakovič – 56. Nicolaescu, 61. Kalmár (11 m), 90.+5 Ramirez (11 m).

Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Jekkel, ŽK: Kadák, Pirinen, El Mahdioui, Zubairu, Čatakovič, Križan  - Balič, Davies, Kalmár, Beskorovajnyj, Müller, bez divákov

AS: Šemrinec – Slávik, Križan, Šulek, Pirinen – Kadák (46. Zubairu), El Mahdioui, Roguljič (61. Ikoba)  – Demitra, Čatakovič, Corryn (36. Gaži)

DAC: Jedlička - Kružliak, Müller, Beskorovajnyj, Rodolfo – Christie-Davies, A. Balič (76. Taiwo), Andzouana (46. Divkovič) – Kalmár – Nicolaescu (76. Schäfer), Ramirez

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok