KDH a PS v mimoparlamentnom dueli. Uviedli, čo môžu ponúknuť

TA3
14.2.2021 13:40

Prioritou Progresívneho Slovenska sú mladé rodiny a ľudia, ktorí tu ťažko hľadajú uplatnenie a odchádzajú do zahraničia. V našej relácii V politike to uviedla predsedníčka mimoparlamentnej strany PS Irena Bihariová.

KDH a PS v mimoparlamentnom dueli. Uviedli, čo môžu ponúknuť
TA3

Mal by byť zabezpečený rovný prístup k verejným službám, PS vidí nerovnosť aj v prístupe ku kvalitnému vzdelávaniu, zdravotníctvu či k profitu z technologického pokroku. Nedostatky a nerovnosti medzi rôznymi skupinami obyvateľstva sa podľa podľa Biháriovej dnes už prejavujú inak a nevidí stranu, ktorá by niečo podobné artikulovala a ponúkala.

Predseda KDH Milan Majerský by v prípade niektorých vládnych návrhov nešiel cez poslanecké návrhy. "Nemožno očakávať želaný výsledok, keď niečo riešime cez kamikadze rozhodnutia jednotlivých poslancov," vysvetlil. Vidí veľký otáznik v tom, či sú kresťanské hodnoty dostatočne zastúpené v parlamente. KDH bolo podľa neho jedinou politickou stranou, ktorá vždy hlasovala konzistentne v rámci celého koaličného klubu, teraz podľa neho prevláda rozdrobenosť.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok