Centrum sociálnych služieb v Pezinku povedie známa tvár

TA3 TASR
12.2.2021 12:51

Centrum sociálnych služieb Pod Karpatmi na Hrnčiarskej ulici v Pezinku bude mať oficiálne novú riaditeľku. Od 1. marca sa funkcie ujme niekdajšia mediátorka Renáta Názlerová, ktorá vzišla z výberového konania. Od októbra minulého roka bola poverená vedením zariadenia. Názlerovú na post riaditeľky odsúhlasilo v piatok zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja.

Centrum sociálnych služieb v Pezinku povedie známa tvár
SITA/Martin Havran (ilustračné)

Zariadenie prešlo zmenou

"V koncepcii efektívneho riadenia zariadenia, ktorú prezentovala na výberovom konaní, sa hlási k ľuďom, ktorí sú nápomocní slabším, znevýhodneným, starším alebo inak odkázaným. Stretávala sa s rôznymi osudmi, ako mediátor pomáhala iným v zložitých životných situáciách," skonštatovala Marica Šiková, riaditeľka odboru sociálnych veci Úradu BSK.

Post riaditeľa zariadenia sa uvoľnil po odchode bývalej riaditeľky Violy Schmidtovej, ktorú pre situáciu v zariadení počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu odvolal predseda BSK Juraj Droba. Výberové konanie sa uskutočnilo vlani v septembri, výberová komisia po zhodnotení písomných materiálov a osobného vystúpenia siedmich uchádzačov skonštatovala, že najúspešnejším kandidátom je práve Názlerová.

Od októbra minulého roka bola poverená vedením zariadenia, podľa šéfky sociálneho odboru sa vo funkcii osvedčila. Zariadenie pod Názlerovej vedením prešlo výraznou zmenou aj vo vzťahu ku klientom i zamestnancom a "napriek pandémii ožilo zmysluplnými aktivitami."

Zaočkovali prvých klientov

Zariadenie zároveň vo štvrtok 11. 2. absolvovalo prvé očkovanie, zaočkovaných bolo takmer 100 klientov a zamestnancov.

"Máme aj odozvu od niektorých našich klientov. Niektorí sa dokonca dnes vyjadrili, že sa konečne dobre vyspali. Cítia veľkú nádej a majú radosť z toho, že svitá na lepšie a slobodnejšie časy," poznamenala Názlerová.

Zariadenie bolo počas prvej vlny pandémie v karanténe, keďže viacero klientov i zamestnancov bolo pozitívne testovaných, zaznamenaných bolo aj viacero úmrtí klientov zariadenia. V tejto súvislosti odvolal predseda BSK riaditeľku domova Violu Schmidtovú a do zariadenia nastúpila krízová manažérka Jana Matulová spolu s opatrovateľkou, zdravotnou sestrou a terapeutkou. Polícia pre situáciu v zariadení začala trestné stíhanie za prečin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok