Tvorca protiislamského filmu zostáva vo väzbe kvôli porušeniu podmienky

TASR, TA3
28.9.2012 07:44

Muž z Kalifornie, ktorého meno sa spája s protiislamským filmom vyvolávajúcim protesty v moslimskom svete, sa v súčasnosti zostáva vo väzbe pre podozrenie z porušenia podmienky, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje súdu v Los Angeles.

Producentom amatérskej snímky s názvom Nevinnosť moslimov, ktorej internetová upútavka v uplynulých dvoch týždňoch vyvolala miestami násilné protizápadné demonštrácie, je Nakoula Basseley Nakoula, päťdesiatpäťročný koptský kresťan pochádzajúci z Egypta a žijúci v Kalifornii.

Nakoulu preverujú v súvislosti s podozreniami, že nakrútením filmu porušil podmienky svojho prepustenia z väzenia v roku 2011. Nakoula bol v roku 2010 odsúdený za bankové podvody a podmienkou pre jeho prepustenie bol zákaz prístupu k internetu či využívanie krycích mien bez súhlasu príslušného kurátora, uvádza sa v zdrojoch súdu. Ten rozhodol o zotrvaní Nakoulu vo väzbe z dôvodu, že by sa mohol pokúsiť o útek.

Nakoulov krátky film, ktorý sa rozšíril po internete, zosmiešňuje islamského proroka Mohameda. Počas násilných protestov moslimov prišli od minulotýždňových piatkových modlitieb o život viac ako dve desiatky ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok