Požiar na Covid oddelení, posteľ s pacientom podpálili

TA3 TASR
8.2.2021 16:06

Jeden pacient utrpel zranenia pri požiari, ktorý v nedeľu večer vypukol na COVID oddelení v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice. "Príčinou požiaru bolo úmyselné zapálenie známou osobou," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jana Matis Libová.

Požiar na Covid oddelení, posteľ s pacientom podpálili
TASR/František Iván

"Lokalizovaná plocha požiaru bola 12 metrov štvorcových. Konkrétne došlo k zahoreniu postele a osobných vecí pacienta," povedala s tým, že evakuovali 14 ľudí. "Po vykonaní prvotného zásahu boli pacienti evakuovaní do priestorov chodby a miestnosť sa odvetrávala. Následne sa na poschodí vykonávalo ochladzovanie priestorov," dodala. Na mieste zasahovalo 17 príslušníkov HaZZ v Košiciach. Pri zásahu používali aj autonómne dýchacie prístroje.

Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková, požiar vznikol na lôžku hospitalizovaného pacienta s ochorením COVID-19 na reprofilizovanom COVID oddelení na I. Chirurgickej klinike na Rastislavovej ulici. Pri požiari utrpel popáleninu predlaktia. Je v stabilizovanom stave umiestnený na JIS. Podľa jej slov išlo o malý požiar, ktorý uhasili zamestnanci UNLP svojpomocne ešte pred príchodom hasičov.

„Nedošlo k veľkým škodám, ide len o lôžko a úpravu miestnosti, v ktorej požiar vznikol, škody momentálne vyčísľuje technické a právne oddelenie UNLP,“ doplnila s tým, že incident prešetruje polícia v súčinnosti s personálom UNLP Košice.

Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok