Trnavskí mladíci popíjali na ulici, pred policajtmi utekali

TA3 TASR
8.2.2021 15:24

Zákaz vychádzania a popíjania alkoholu maloletými a mladistvými v čase núdzového stavu nerešpektovala v Trnave skupina piatich mládežníkov, ktorých polícia chcela preveriť v sobotu pred 22. hodinou na Sladovníckej ulici. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Trnavskí mladíci popíjali na ulici, pred policajtmi utekali
TASR/AP (ilu)

Keď skupina zbadala, že k nej policajti smerujú, chcela sa podľa slov Linkešovej rozutekať. Šestnásťročný Adam utiecť nestihol, policajti ho podrobili kontrole a namerali mu pri dychovej skúške 1,5 promile alkoholu. V zmysle zákona mu za priestupok hrozí pokuta, pokarhanie alebo môže úrad práce, sociálnych vecí a rodiny rozhodnúť aj o krátkodobom pozastavení vyplácania prídavku na dieťa.

Keďže išlo o mladistvého, vyrozumela polícia jeho rodičov a aj pracovníčku sociálnej kurately. "Chlapec pri kontrole zatĺkal meno aj svoje bydlisko, preto bol predvedený na policajnú stanicu, kde ho stotožnili," uviedla hovorkyňa.

Jeho priestupok bude v sprievode rodičov prerokovaný obcou v správnom konaní. Pokuta zároveň hrozí aj predajcovi, ktorý alkohol mladistvým predal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok