Za ľudí má plné zuby spôsobu riadenia vlády. Remišovej prekáža chaos

TA3 TASR
8.2.2021 14:16

Minister zdravotníctva Marek Krajčí by mal v spolupráci s hygienikmi a Úradom verejného zdravotníctva SR stanoviť jasné pravidlá, ktoré školy majú byť otvorené. Požaduje to vicepremiérka a ministerka informatizácie Veronika Remišová s tým, že by to mohlo byť zadefinované v COVID automate. Strana Za ľudí má podľa nej "plné zuby" spôsobu riadenia vlády.

Za ľudí má plné zuby spôsobu riadenia vlády. Remišovej prekáža chaos
TASR/Pavel Neubauer

Rozhodnutie musí byť jasné

Vicepremiérka priblížila, že minulý týždeň pandemická komisia určila, ktoré školy sa majú otvoriť a ktoré nie. Následne o pár dní regionálne úrady verejného zdravotníctva vydali opačné rozhodnutia. Spôsobili tým "všade chaos". Rozhodnutie o otváraní škôl musí byť podľa Remišovej jasné. Školy a zriaďovatelia by mali rozhodnutie vedieť v dostatočnom predstihu, a to v stredu po vláde. Pravidlá musia byť predvídateľné. "Pre firmy sú, ale pre školy nie sú," poznamenala Remišová.

"O tom, ktoré školy sa otvárajú a ktoré nie, rozhoduje teraz pán bohviekto," poznamenala ministerka. O situácii sa chce rozprávať s partnermi na koaličnej rade.

 

Informácie sa dozvedajú z Facebooku

Remišová zároveň pripomenula, že na Slovensko majú prísť vakcíny od spoločnosti AstraZeneca. Predpokladá, že všetci učitelia na prvom stupni by mohli byť zaočkovaní za dva týždne. Je to podľa nej dôležité pre bezpečnosť detí, učiteľov aj bezproblémové vyučovanie. Koaličná strana Za ľudí má "plné zuby" spôsobu riadenia vlády. Remišová kritizuje, že ministri sa nemôžu o dôležitej epidemiologickej informácii dozvedieť zo sociálnej siete predsedu vlády.

Premiér Igor Matovič nechal rokovania o otváraní škôl "plávať". Na zasadnutí vlády jeden koaličný partner "hlasoval pol na pol", druhý koaličný partner nehlasoval za uznesenie, ktoré sám navrhol. "Takýto spôsob riadenia už nemôže pokračovať," skonštatovala Remišová na margo piatkového rokovania vládneho kabinetu. Za dôležité považuje zlepšenie komunikácie medzi členmi vládnej koalície aj so samosprávami a školami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok