Školy, obchody i kaderníctva. Rakúsko začalo s uvoľňovaním

TA3 TASR
8.2.2021 11:40

V Rakúsku sa začali v pondelok uvoľňovať opatrenia zavedené v rámci tretieho plošného lockdownu. Za prísnych hygienických opatrení sa znovu otvoria školy, múzeá, obchody i kaderníctva.

Pri návšteve kaderníctva sa budú ľudia musieť preukázať negatívnym výsledkom testu na koronavírus, ktorý nebude starší ako 48 hodín. Počet osôb v obchodoch bude obmedzený na jedného zákazníka na 20 štvorcových metrov. Respirátory typu FFP2 budú povinné budú pri nakupovaní aj vo verejnej doprave. Rovnaké pravidlá budú platiť v galériách, múzeách a zoologických záhradách. V krajine tiež bude po novom povinné dodržiavanie dvojmetrových rozstupov.

Bezplatné testovanie na prítomnosť ochorenia COVID-19 bude možné absolvovať aj v niektorých lekárňach, píše agentúra DPA. Na základných školách sa triedy deliť nebudú, stredné školy budú žiaci navštevovať striedavo. Učitelia a študenti sa budú dvakrát týždenne testovať. Reštaurácie a hotely zostávajú zatvorené a podľa úradov sa vo februári neotvoria.

Rakúsko tretí celoštátny lockdown zaviedlo 26. decembra. Vláda uviedla, že Rakúsko sa musí čo najviac priblížiť k úrovni 50 nových prípadov nákazy za týždeň pripadajúcich na 100.000 obyvateľov. V súčasnosti je tento údaj podstatne vyšší, a to 108. Predstavitelia opozície podľa AP upozorňujú, že uvoľnenie lockdownu predstavuje značné riziko.

Rakúsko tretí celoštátny lockdown zaviedlo 26. decembra. Vláda uviedla, že krajina sa musí čo najviac priblížiť k úrovni 50 nových prípadov nákazy za týždeň pripadajúcich na 100.000 obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok