Veľkolepé oslavy v Super Bowle: Tom Brady získal siedmy titul

TA3 TASR
8.2.2021 09:48

Hráči Tampy Bay Buccaneers triumfovali v Super Bowle LV. Vo finále najprestížnejšej ligy amerického futbalu NFL na domácom štadióne zdolali obhajcov Kansas City Chiefs jednoznačne 31:9 a získali druhú Trofej Vincea Lombardiho. Na titul premenili aj svoju jedinú predchádzajúcu finálovú účasť pred osemnástimi rokmi.

Brady: Zomkli sme sa v správnej chvíli

Legendárny rozohrávač Tom Brady nastúpil vo veku 43 rokov na jubilejný desiaty Super Bowl a rekordný siedmykrát sa radoval z víťazstva. Predchádzajúcich šesť trofejí vybojoval v drese New England Patriots, Tampu doviedol k titulu hneď v premiérovej sezóne v novom pôsobisku. "Som hrdý na všetkých spoluhráčov. Verili sme si, zomkli sme sa v správnej chvíli a dokázali sme to. Tento tím sa už navždy zapísal do histórie ako majster sveta," povedal Brady, ktorý posunul aj ďalšie vlastné rekordy.

Super Bowl LV:
Raymond James Stadium, Tampa
Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs 31:9 (7:3, 14:3, 10:3, 0:0)

Rekordný piatykrát ho vyhlásili za Najužitočnejšieho hráča Super Bowlu, je aj najstarší hráč s týmto ocenením v histórii súťaže. Tréner Bruce Arians sa vo veku 68 rokov stal najstarším hlavným trénerom s víťazstvom v Super Bowle.

Tampa slávi úspech

Tampa viedla v prvej štvrtine 7:3 a mala šancu na ďalší touchdown, ale neskórovala ani na štvrtý pokus a z nádejného driveu nevyťažila žiadny bodový zisk. Vynahradila si to v druhom dejstve, keď sa po sérii chýb a faulov Kansasu udržala na lopte a rovnako ako pri úvodnom touchdowne sa zopakovala spolupráca Bradyho a Roba Gronkowského.

Ďalší TD pridali Buccaneers šesť sekúnd pred polčasovou prestávkou, Brady tentoraz našiel v end zóne Antonia Browna. Chiefs odštartovali druhý polčas field goalom z 52 yardov, súper však kontroval už svojím štvrtým touchdownom v zápase a pridal aj field goal a po tretej štvrtine viedol luxusným náskokom 31:9. Obrana Tampy ani v záverečnej časti nedovolila Kansasu, ktorý v základnej časti viedol celú ligu s bilanciou 14-2, pomýšľať na comeback a skóre sa už nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok