Pozor na dážď aj poľadovicu, meteorológovia vydali výstrahy

TA3 TASR
7.2.2021 20:39

S intenzívnym dažďom a poľadovicou treba rátať na väčšine územia Slovenska aj počas noci na pondelok 8. 2. a počas pondelkového doobedia. Na svojom webe na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Pozor na dážď aj poľadovicu, meteorológovia vydali výstrahy
SITA/Marko Erd (ilu)

Pre všetky kraje, s výnimkou Bratislavského, platí výstraha prvého stupňa pred dažďom. Meteorológovia očakávajú výskyt dažďa s úhrnom zrážok 15 až 30 milimetrov. "Tento úhrn zrážok vzhľadom na hydrologickú situáciu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," informovali.

poko_0a14036f-3f1e-1da9.jpg

Pre Senicu, Malacky, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilavu, Turčianske Teplice, Zlaté Moravce, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidzu a Trebišov bez Roňavy platí hydrologická výstraha prvého stupňa. Podľa SHMÚ možno počítať so škodami na majetku menšieho rozsahu. Pre Michalovce platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy. Ten nie je bežný a môže okrem škôd ohroziť ľudskú činnosť.

poko2_0a140370-40ea-58b5.jpg

Rovnako si treba na území celého Slovenska dávať pozor aj na poľadovicu. Pre Košický, Trnavský, Prešovský a Žilinský kraj platí dokonca výstraha druhého stupňa, keď pri zápornej teplote vzduchu môžu úhrny kvapalných zrážok lokálne dosiahnuť aj viac ako päť milimetrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok