Na Zemplíne zostane väčšina škôl zatvorená, odporúča to RÚVZ

TA3 TASR
7.2.2021 12:57

Väčšina miest na Zemplíne necháva od pondelka školy zatvorené aj napriek ich plánovanému otváraniu. Vzdelávanie bude naďalej prebiehať dištančne. Informujú o tom samosprávy na svojich webových stránkach.

Na Zemplíne zostane väčšina škôl zatvorená, odporúča to RÚVZ
TASR/Radovan Stoklasa (ilu)

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Humennom neodporučil otvorenie škôl v regióne vzhľadom na to, že v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce bol vo zvýšenej miere zastúpený britský variant nového koronavírusu. „Od pondelka ostanú základné školy v pôsobnosti mesta Humenné zatvorené. Obnovenie prevádzky i prezenčnej výučby ZŠ závisí opätovne od stanoviska RÚVZ v Humennom,“ uvádza mesto s tým, že zatvorené zostávajú aj materské školy.

Niektoré z nich sú tak ako doposiaľ k dispozícii pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorých povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. Na základe vyjadrenia RÚVZ školy a školské zariadenia zatiaľ neotvoria ani Medzilaborce a Snina. Z dôvodu zlej epidemiologickej situácie v okrese zostanú v pondelok zatvorené i školy vo Vranove nad Topľou.

„Obnovenie prevádzky materských škôl ako aj obnovenie prezenčnej výučby žiakov prvého stupňa základných škôl závisí od stanoviska RÚVZ Vranova nad Topľou,“ dodáva radnica s tým, že žiaci prvého stupňa základných škôl pokračujú v dištančnej forme vyučovania. Svoje školy od pondelka neotvoria ani mestá Michalovce či Trebišov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok