Tempo očkovania je vysoké, vakcíny z úvodu roka sa už minuli

TA3 TASR
6.2.2021 13:11

Február sa na Slovensku začal vo vysokom očkovacom tempe, budúci týždeň je v pláne zaočkovať 75.000 ľudí. Po návšteve vakcinačného centra v Trenčíne to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. Doplnil, že v piatok už na Slovensku minuli všetky dávky vakcín, ktoré prišli do krajiny počas decembra a januára.

Tempo očkovania je vysoké, vakcíny z úvodu roka sa už minuli
TASR/Pavel Neubauer

"Vzhľadom na vysokú premorenosť populácie novým infekčnejším variantom koronavírusu musíme zmeniť aj očkovaciu stratégiu. Tento variant je nebezpečnejší najmä pre strednú vekovú kategóriu, takisto vie vyvolať klinické prípady a symptómy infekcií aj u detí. Preto sme sa rozhodli, že priorizujeme učiteľov a ďalší týždeň by sme chceli očkovať tých, ktorí začínajú učiť naše deti," uviedol Krajčí.

Fakultná nemocnica Trenčín v spolupráci s mestom pripravila na sobotu jednorazovú akciu s cieľom zaočkovať čo najväčší počet osôb v Trenčianskom kraji vo veku nad 75 rokov. Očkujú ľudí, ktorí sa prihlásili cez formulár prostredníctvom webovej stránky www.korona.gov.sk.

Riaditeľ nemocnice Tomáš Janík priblížil, že vo vakcinačnom centre v mestskej športovej hale je desať očkovacích miest. Pracuje v nich vyše 70 zdravotníkov z fakultnej nemocnice. "V sobotu k 12.00 h bolo podaných už vyše 670 vakcín," načrtol Janík.

Minister zdravotníctva uviedol, že takýto očkovací model je podľa neho funkčný a funguje aj v iných krajinách. "Slovensko je pripravené na takúto možnosť, no potrebujeme mať dostatok vakcín, aby sme tento spôsob vakcinácie mohli realizovať a bol efektívny a dobrý," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok