Mohla by ovplyvňovať svedkov. Sudkyňa Kyselová ostáva vo väzbe

TA3 TASR
5.2.2021 12:32

Sudkyňa Eva Kyselová, obvinená z korupčnej trestnej činnosti, ostáva vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí nevyhovel jej sťažnosti voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Iinformovala o tom hovorkyňa NS Alexandra Važanová.

Mohla by ovplyvňovať svedkov. Sudkyňa Kyselová ostáva vo väzbe
TASR/Jakub Kotian (ilu)

Oznámila zároveň, že senát NS nevyhovel ani sťažnosti prokurátora, ktorý žiadal dôvody väzby rozšíriť aj o preventívnu väzbu. "Najvyšší súd dospel k záveru, že u obvinenej sú dané len dôvody kolúznej väzby," dodala Važanová. O väzobnom stíhaní sudkyne Krajského súdu v Žiline Kyselovej rozhodla 23. januára sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku pre prípravné konanie Pamela Záleská.

Eva Kyselová je obvinená zo zločinu prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Dôvodom väzby je obava z ovplyvňovania svedkov. Kyselovú podobne ako emeritnú sudkyňu Krajského súdu v Žiline Máriu Urbanovú zadržala Národná kriminálna agentúra 20. januára. Od februára 2015 do augusta 2019 mali obe sudkyne za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na KS v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb.

Kyselovú zadržali už v septembri 2020 v rámci akcie Plevel, ktorá súvisela rovnako s korupčnou trestnou činnosťou. Sudkyňa bola vtedy prepustená bez obvinenia na slobodu. V rámci septembrovej akcie polícia zadržala 11 osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok