Sulík kontruje Matovičovi: Budeme rokovať bez ohľadu na to, kto príde

TA3 TASR
4.2.2021 15:32

Strana SaS bude s koaličnými partnermi konštruktívne hľadať riešenia bez ohľadu na to, ktoré osoby sa na týchto rokovaniach zúčastnia. Uviedol to predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík v reakcii na to, že premiér Igor Matovič (OĽANO) sa neplánuje zúčastniť na rokovaniach o otváraní škôl a škôlok.

"Ako obvykle, budeme spoločne s koaličnými partnermi konštruktívne hľadať riešenia, bez ohľadu na to, ktoré osoby sa na týchto rokovaniach zúčastnia," skonštatoval Sulík v reakcii, ktorú poskytla jeho hovorkyňa Katarína Matejková.

Matovič v relácii Rádia Expres povedal, že na rokovaní o otváraní škôl sa nezúčastňoval ani to neplánuje. "Naschvál nebudem toho súčasťou ani dnes. Chcem, aby to bolo rozhodnutie SaS a Za ľudí, ktorí chcú viac uvoľňovať. Chcem, aby populistické strany, ktoré chcú viac otvárať v čase, keď pribúda britská mutácia, sa pod to podpísali," doplnil šéf vládneho kabinetu.

Od pondelka 8. februára sa majú otvoriť materské školy špeciálne školy a prvý stupeň základných škôl. Do škôl sa od tohto dátumu budú môcť vrátiť aj žiaci končiacich ročníkov stredných škôl.

Matovič povedal, že by školy v tejto pandemickej situácii neotváral. Chce, aby sa pod to podpísali SaS a Za ľudí, ktoré označil za populistické strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok