Aj konkurencia bude musieť zatvárať továrne, tvrdí šéf PSA

SITA
27.9.2012 10:05

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën (PSA) očakáva, že problémy s nadprodukciou prinútia aj iných výrobcov v Európe k zatváraniu tovární. Uviedol to generálny riaditeľ spoločnosti Philippe Varin v rozhovore, ktorý zverejnil v stredu francúzsky denník Les Echos na svojej internetovej stránke.

Aj konkurencia bude musieť zatvárať továrne, tvrdí šéf PSA
SITA

"Európsky trh má príliš veľa kapacít ... Je evidentné, že určitý počet tovární sa bude musieť zatvoriť," povedal Varin a dodal, že niektorí konkurenti v Europe majú z každého predaného auta ešte väčšie straty ako PSA.

Šéf PSA tiež potvrdil, že v tomto roku naďalej očakáva na francúzskom automobilovom trhu pokles o 12 %. PSA Peugeot Citroën plánuje vo Francúzsku zrušiť 8 tis. pracovných miest. Pre náročné podmienky na európskom automobilovom trhu tiež plánuje zatvoriť továreň Aulnay v okolí Paríža a znížiť výrobu v továrni Rennes na západe krajiny.

Francúzska automobilka má na Slovensku závod v Trnave, ktorý je technologicky najnovší v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do začatia výroby 700 mil. eur. V júni 2006 sa začala výroba modelu Peugeot 207.

Už v prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do jeho výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok