Pri nákupe či v MHD odporúča vláda respirátor

TA3 TASR
3.2.2021 15:01

Vláda odporúča vzhľadom na britskú mutáciu nového koronavírusu ľuďom vo verejných vnútorných priestranstvách, verejnej doprave či v obchodoch nosiť respirátory. Oznámil to minister zdravotníctva Marek Krajčí. Toto odporučenie je aj v COVID automate.

Pri nákupe či v MHD odporúča vláda respirátor
TASR/AP

"Pokiaľ sa respirátor nosí správne a dobre prilieha na tvár, je účinný na 98 percent. Pokiaľ niekto ide do priestoru, kde je predpoklad, že sa môže stretnúť s infikovaným, respirátor ho môže kvalitne ochrániť," povedal minister. Upozornil, že rúško už nemusí byť dostatočnou ochranou pred britskou mutáciou nového koronavírusu.

Krajčí zároveň pripomenul, že vláda navrhla do konca apríla zaviesť nulovú sadzbu dane z pridanej hodnoty na respirátory FFP2 a FFP3. Vládny kabinet tento návrh poslal na prerokovanie parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní. Krajčí vysvetlil, že sa inšpirovali okolitými krajinami a chcú, aby si ľudia mohli respirátory kúpiť za čo najvýhodnejšiu cenu.

Minister práce Milan Krajniak deklaruje, že na trhu i v Správe štátnych hmotných rezerv je momentálne dostatočný počet respirátorov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok