Skupina Rómov v Zlatých Moravciach musela ísť do izolácie

TA3 TASR
3.2.2021 11:05

Časť rómskej komunity v Zlatých Moravciach musí po víkendovom testovaní na ochorenie COVID-19 zostať izolovaná. Ide o obyvateľov piatich domov na Chyzeroveckej ulici, ktorí musia zostať v karanténe na základe vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre.

Skupina Rómov v Zlatých Moravciach musela ísť do izolácie
TASR/František Iván (Ilustračná fotografia)

Mesto Zlaté Moravce je povinné zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení. V izolácii musia zostať všetky osoby, ktoré boli pozitívne testované na ochorenie COVID-19, i tí, ktorí s nimi boli v úzkom kontakte. Ako sa uvádza vo vyhláške, karanténu bude mesto zabezpečovať za asistencie polície a v spolupráci s ďalšími zložkami.

„V prípade zistenia porušenia karantény zo strany povinných osôb je mesto povinné zabezpečiť obmedzenie ich pohybu v rámci Zlatých Moraviec. Musí tiež zabezpečiť neodkladné nahlásenie porušenia karantény RÚVZ v Nitre i každé nové ochorenie a podozrenie z nákazy COVID-19,“ konštatuje sa vo vyhláške. Zlatomoravská radnica je tiež povinná zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti rodinných domov a obydlí na Chyzeroveckej ulici.

Situáciu v tejto lokalite budú monitorovať aj pracovníčky terénnej sociálnej práce. „Mestská polícia a miestna občianska hliadka v spolupráci s Policajným zborom zabezpečí monitoring dodržiavania karantény. Technické služby mesta boli požiadané o zabezpečenie dezinfekcie verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti rodinných domov a obydlí na Chyzeroveckej ulici,“ informoval krízový štáb v Zlatých Moravciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok