Akcia Drevo: Elitní policajti udreli vo firme exministra Žigu

TA3 TASR
3.2.2021 08:56

Národná kriminálna agentúra zasiahla vo firme exministra hospodárstva Petra Žigu v Bratislave. Informovala o tom Markíza.

Národná kriminálna agentúra vykonáva na celom území Slovenska zaisťovaciu akciu s krycím názvom Drevo. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť. Viaceré médiá v stredu ráno informovali, že ide o zásah v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper, ktorá má byť rodinným podnikom bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu.

Podľa informácií portálu Topky.sk má akcia súvisieť s obchodom s drevom. Firma Taper, ktorú vlastní Žigova rodina, je najväčším obchodníkom s drevom na trhu. Žiga pôsobí vo firme od roku 2006.

Raši o Žigovi: Počkáme si na výsledky

V stredu doobeda sa k prípadu exministra Žigu vyjadril aj jeho spolustranník Richard Raši. Podľa neho strana Hlas-SD verí v zákonnosť postupov štátnych orgánov. "Platí prezumpcia neviny. To, že zasahovala NAKA v súkromnej firme, sme sa dozvedeli z médií," uviedol Raši. Ako hovorí, Žiga je ako verejný funkcionár vo firme len spoločníkom, nevykonáva manažment ani ju neriadi. "Počkáme si na výsledky" uzavrel Raši s tým, že samotný Žiga sa zrejme k celej situácii verejne vyjadrovať nebude, keďže je aktuálne v karanténe po stretnutí s osobou pozitívnou na koronavírus.

Firma spolupracuje s políciou

"Je dávno všeobecne známe, že spoločnosť Taper neriadi od vstupu do politiky v roku 2006. Okrem toho spoločnosť už predsa dlhodobo spolupracuje s políciou, pretože sa sama stala obeťou podvodu. Plní si všetky svoje povinnosti voči štátu, čo preverilo množstvo kontrol,"uviedol Žigov asistent Maroš Stano.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok