Slovensko hokejový šampionát hostiť nebude, odohrajú ho v Rige

TA3 TASR
2.2.2021 16:22

Tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji sa uskutočnia v Rige. Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) rozhodla, že lotyšská metropola bude hostiť celý turnaj. V hre o spoluorganizáciu podujatia neuspeli Slovensko ani Dánsko.

Pôvodne sa mali MS 2021 uskutočniť v Rige a Minsku. Rada IIHF však 18. januára odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva pre obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine. Ako náhradné dejisko pripadali do úvahy Bratislava aj dánsky Herning, v hre bola tiež možnosť, že sa celý šampionát odohrá len v jednej krajine, aby sa minimalizovalo cestovanie a problémy spojené s pandémiou koronavírusu.

Pôvodne sa mali MS 2021 uskutočniť v Rige a Minsku. Rada IIHF však odobrala Bielorusku práva vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine.

Model jedného dejiska presadzoval aj prezident IIHF René Fasel. Federácia vyslala do Rigy koncom minulého týždňa delegáciu, ktorá mala vyhodnotiť, či dokáže Lotyšsko usporiadať celý šampionát. Delegácia navštívila obe dejiská - Arénu Riga a Olympijské športové centrum a nakoniec odporučila usporiadať celý turnaj v lotyšskej metropole, čo potvrdili predstavitelia Rady IIHF.

Tohtoročný šampionát odštartuje v piatok 21. mája, finále sa uskutoční v nedeľu 6. júna. Slovenskí reprezentanti sa na turnaji predstavia v A-skupine spolu s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Bieloruskom a Veľkou Britániou. V "béčku" sú Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok