Policajt nemôže byť na každom rohu, reaguje na opatrenia Mikulec

TA3
2.2.2021 13:05

Situácia na Slovensku sa stále nezlepšuje. Aj preto je v hre možnosť, že sa aktuálne opatrenia budú ešte sprísňovať.

Policajt nemôže byť na každom rohu, reaguje na opatrenia Mikulec
TASR/Jakub Kotian

Pandemická komisia vlády rokuje o aktuálnej situácii aj ďalších opatreniach. Aktuálne obmedzenia sú podľa hlavného hygienika Jána Mikasa nastavené dostatočne prísne, treba ich len dôsledne dodržiavať.

Podľa ministra vnútra Romana Mikulca ich však stále množstvo ľudí porušuje. "Polícia vykonáva kontroly. Počas uplynulého víkendu bolo niekoľko stoviek tisícov ľudí skontrolovaných," uviedol s tým, že kontroly sú podľa neho dostatočné. Problém vidí skôr v správaní ľudí. "Ak tí ľudia sú absolútne neuvedomelí, až by som povedal drzí a absolútne nedodržiavajú jeden voči druhému tie opatrenia, tak čo teraz chceme? Aby policajti vytiahli obušky a začali ich biť?" pýta sa Mikulec.

Krčméry hovorí o potrebe sprísňovania

K aktuálnym opatreniam sa vyjadril aj profesor Vladimír Krčméry. Myslí si, že by sa na dva až tri týždne mohli ešte sprísniť. Za vzor dáva napríklad Rakúsko alebo Česko, ktoré sprísňujú kontroly na hraniciach a podmienky vstupu do krajiny. Tiež však hovorí o tom, že ak sa opatrenia nedajú skontrolovať, ostávajú len zbožným želaním.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok