Cigániková kritizuje sms správy: Nie je to dobrý nápad

TA3
2.2.2021 11:55

Jana Bittó Cigániková sa o možnosti zaviesť sms správy na udeľovanie výnimiek zo zákazu vychádzania dozvedela len z médií. Myslí si, že momentálne by sme energiu mohli venovať inde.

Pandemická komisia aktuálne rieši, ako by mali vyzerať ďalšie opatrenia v súvislosti s koronavírusom. Minister zdravotníctva Marek Krajčí hovorí o zhoršujúcich sa číslach, najmä čo sa týka zaplnenosti nemocníc. V pondelok uviedol, že sa zrejme budú musieť opäť sprísňovať opatrenia. Ako jednu z možností vidí používanie sms správ.

Jana Bittó Cigániková z koaličnej strany SaS v tom však veľký prínos nevidí. Navyše sa jej nepáči ani to, že opäť bolo pred verejnosťou prezentované niečo, na čom nie je zatiaľ v koalícii dohoda. "Nemali by sme verejnosť miasť takýmito nápadmi, predtým ako si ich prediskutujeme doma. Mne to príde veľmi zbytočné," myslí si Bittó Cigániková. Nápad s sms správami hneď skritizovali aj ďalší koaliční partneri.

Na pandemickej komisii sa bude riešiť aj možnosť otvárania škôl. V SaS sa prikláňajú k názoru, že školy by mali byť otvorené čím skôr. Rovnako to vidí aj minister školstva Branislav Gröhling, ktorý verí, že sa podarí otvoriť nielen prvý a druhý ročník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok