Prvý deň detoxu: Smoothie a zeleninové polievky

TA3, Zuzana Líšková
3.2.2021 08:35

Ako na detox radí nutričná koučka Zuzana Líšková. Prvý deň začína ráno glauberovou soľou. Soľ môžete nahradiť aj iným prípravkom. Na trhu nájdete epsonovu soľ alebo zaječickú. Prípadne, ak ani jeden prípravok nezoženiete, pýtaj si v lekárni náhradný adekvátny variant. Povedzte presne, na aký účel idete prípravok použiť. Pozor, niektoré prípravky sú do kúpeľa a nie sú vhodné na vnútorné použitie.

Prvý deň detoxu: Smoothie a zeleninové polievky

Nakupujte na viac dní naraz, uľahčite si život. Nebehajte do obchodu každý deň. Okrem toho, veľa surovín sa opakuje a veľakrát z jednej suroviny ostane a použijete v ďalšom recepte. Ďalšou výhodou nakupovania dopredu je, že si tak môžete uvariť aj na viac dní naraz.

Nákupný zoznam na 1 - 2. deň

6 ks zelené jablko                                                                                                <

2 ks banán

1 ks uhorka

1 ks stonka

stopkový zeler

60 g špenát

4 ks mrkva

4 ks petržlen

1 ks cuketa

4 ks cibuľa

1/4 ks zeler

2 ks list kapusta

1 ks tekvica hokkaido (menšia)

soľ

kurkuma                                                                                                                                                                           4 lístky čerstvá mäta

Čo sa deje v tele?

Začína očista, ráno po očistnej soli pôjdete viackrát na WC, črevá sa zbavia obsahu. Soľ spôsobí, že vyplavený obsah zoberie so sebou aj črevný povlak. Preto by bola najväčšia chyba teraz skončiť a nepokračovať. V ďalších dňoch budete budovať novú zdravú črevnú flóru.

Priebeh

Tento deň začína soľou. Ideálne preto je, ak ste v domácom prostredí a nemáte plný deň aktivít. Nechajte si čas na oddych, pospite si, čítajte knihu, meditujte, saunujte, prípadne pozerajte obľúbený film.

Príznaky

Bolesť hlavy, únava, vyčerpanie, častá návšteva WC, hlad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok