Kúpele po prekonaní Covidu? Už o dva týždne to môže byť realita

TA3 TASR
1.2.2021 16:20

Ministerstvo zdravotníctva by chcelo pacientom po prekonaní ochorenia COVID-19 umožniť čo najskôr tzv. postcovidovú liečbu v kúpeľoch. Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová s tým, že ak materiál prejde zrýchleným legislatívnym konaním, takáto starostlivosť by mohla byť reálna v praxi už o dva týždne.

Kúpele po prekonaní Covidu? Už o dva týždne to môže byť realita
TASR/František Iván

Podľa odborníkov môže ochorenie COVID-19 na bývalých pacientoch zanechať dlhodobý negatívny vplyv. Rezort preto rokuje s Asociáciou slovenských kúpeľov a pripravuje legislatívnu zmenu a rieši diagnózy, ktoré by mali byť preplácané zo strany zdravotných poisťovní v kúpeľnej postcovidovej liečbe. "Diskutujeme o tom, pre aký okruh pacientov a s akými konkrétnymi diagnózami by mala byť kúpeľná liečba poskytovaná," povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Štátny tajomník MZ SR Peter Stachura priblížil, že v súčasnosti navrhujú jednu indikáciu, ktorá sa týka problémov s dýchacími cestami. Zároveň vedú odborné diskusie aj o tom, aby sa zoznam rozšíril.

Rezort chce zmenu dosiahnuť cez novelu zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, ktorá je aktuálne vo vnútrorezortnom pripomienkovom konaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok