Nešťastný pád pripraví Goggiovú o majstrovstvá sveta

TA3 TASR
1.2.2021 11:28

Talianska zjazdárka Sofia Goggiová sa nepredstaví na februárových majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní. Olympijskej víťazke v zjazde a obhajkyni striebra z MS v super-G diagnostikovali zlomeninu v pravom kolene, ktorú utrpela v nedeľu pri nešťastnom páde po zrušení pretekov Svetového pohára v Garmisch-Partenkirchene.

Nešťastný pád pripraví Goggiovú o majstrovstvá sveta
TASR/AP

Organizátori nedeľného super-G museli preteky preložiť na pondelok pre hustú hmlu. Goggiová potom schádzala zo štartového priestoru dolu svahom spolu s ostatnými pretekárkami a nepríjemne pritom spadla. Následne ju previezli do Milána ku zväzovým lekárom. Vyšetrenie odhalilo fraktúru hornej plochy píšťaly. Podľa agentúry AP dĺžka absencie zatiaľ nie je známa.

Dvadsaťosemročná Goggiová bola veľká talianska medailová nádej, v tejto sezóne Svetového pohára vyhrala štyri zjazdy a suverénne viedla priebežné hodnotenie disciplíny. V celkovom poradí SP jej patrí štvrté miesto, za vedúcou Slovenkou Petrou Vlhovou zaostáva o 169 bodov.

Dvadsaťosemročná Goggiová bola veľká talianska medailová nádej, v tejto sezóne Svetového pohára vyhrala štyri zjazdy a suverénne viedla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok