AstraZeneca navýši dodávky pre EÚ, očakávali o polovicu viac

TA3 TASR
31.1.2021 22:28

Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca súhlasila, že dodávku vakcín proti koronavírusu pre Európsku úniu do konca marca navýši o deväť miliónov dávok, oznámila na Twitteri predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

AstraZeneca navýši dodávky pre EÚ, očakávali o polovicu viac
TASR/AP (ilu)

AstraZeneca podľa von der Leyenovej dodá do konca marca celkom 40 miliónov dávok vakcíny, ktorú vyvinula v spolupráci s Oxfordskou univerzitou, a s dodávaním začne o týždeň skôr, ako bolo pôvodne plánované. "Spoločnosť takisto navýši svoje výrobné kapacity v Európe," napísala von der Leyenová.

Týchto 40 miliónov dávok je však len polovica z množstva, ktoré EÚ v období do konca marca od spoločnosti AstraZeneca očakávala, píše agentúra DPA. Európska komisia v mene členských štátov EÚ objednala od spoločnosti AstraZeneca celkom 300 miliónov dávok vakcín.

AstraZeneca však 22. januára naznačila, že v prvom štvrťroku zníži dodávky pre EÚ pre problémy s výrobou v belgickej továrni. Európska agentúra pre lieky vakcínu od spoločnosti AstraZeneca podmienečne schválila na použitie v členských štátoch EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok