NHL: Chára si po prvýkrát zahral proti svojmu bývalému klubu

TA3 TASR
31.1.2021 07:26

Slovenský hokejista Richard Pánik sa v sobotnom zápase NHL podieľal gólom na domácom víťazstve Washingtonu nad Bostonom 4:3 po predĺžení. V drese Capitals nastúpil Zdeno Chára po prvý raz proti svojmu bývalému klubu, odohral 20:54 minúty a pripísal si plusový bod.

NHL: Chára si po prvýkrát zahral proti svojmu bývalému klubu
TASR/AP

Rozhodujúci gól strelil Alexander Ovečkin, pre ktorého to bol 708. zásah v profilige a v štatistike vyrovnal zápis siedmeho najlepšieho strelca histórie Mikea Gartnera.


Pánik dosiahol svoj prvý gól v tejto sezóne, keď sa v 31. minúte presadil v presilovej hre a zvýšil na 3:0. Zápas odohral v druhej formácii spoločne s Ovečkinom, ktorý vynechal uplynulé štyri duely pre koronavírusový protokol. Ruský útočník si okrem rozhodujúceho gólu pripísal aj asistenciu pri Pánikovom zásahu. Washington zvíťazil tretíkrát za sebou a je na čele tabuľky Východnej divízie.

Hráči Montrealu nebodovali prvýkrát v tomto ročníku, keď na svojom ľade podľahli Calgary 0:2. Hrdinom Flames bol brankár Jacob Markström, ktorý sa blysol 37 zákrokmi. V domácom drese odohral Tomáš Tatar 15:20 minúty a mal mínusový bod.

NHL - výsledky:
Buffalo - New Jersey 4:3 pp a sn, Carolina - Dallas 4:1, Detroit - Florida 2:3 pp, Edmonton - Toronto 4:3 pp, Montreal - Calgary 0:2, New York Rangers - Pittsburgh 4:5 pp, Philadelphia - New York Islanders 3:2 pp, Tampa Bay - Nashville 4:3, Washington - Boston 4:3 pp /R. Pánik (Washingotn) 1+0/, Minnesota - Colorado 1:5, Anaheim - St. Louis 1:6, Winnipeg - Vancouver 1:4.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok