Do NR SR chcú ísť aj sudca z Kiskovej kauzy či kontroverzná advokátka

TA3 TASR
30.1.2021 09:04

Na Slovensku momentálne funguje 161 politických strán a hnutí, z toho 96 je v likvidácii. V roku 2020 nezanikla žiadna strana a vznikla jedna. Ide o stranu Hlas-SD, ktorú založil expremiér Peter Pellegrini spolu s ďalšími odídencami zo Smeru-SD. Vyplýva to z informácií ministerstva vnútra SR a registra politických strán zverejnenom na webe MV.

Do NR SR chcú ísť aj sudca z Kiskovej kauzy či kontroverzná advokátka
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

Na Slovensku chce okrem toho vzniknúť osem strán. Na registráciu potrebujú minimálne 10.000 podpisov od občanov. "V roku 2020 nezanikla ani jedna. Politická strana s názvom Občianski liberáli bola však zrušená  - zapísaná do likvidácie," uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra. V roku 2021 zatiaľ nevznikla nová strana ani žiadna nezanikla.

Radačovský je známy aj zo sporu exprezidenta Andreja Kisku o pozemky v katastri obce Veľký Slavkov.

Oznámenie o zbieraní podpisov na vznik politickej strany zverejnili na webstránke rezortu vnútra subjekty Reálna národná strana - Patriot, Ľudia ulice, Slovenská pirátska strana, Pirátska strana, Právo Slovenskej republiky, Rómska strana, ODS - Občianski demokrati Slovenska a subjekt Budúcnosť pre Slovensko.

V oznámení o prípravnom výbore strany Právo Slovenskej republiky figuruje kontroverzná košická advokátka Adriana Krajníková. Meno europoslanca Miroslava Radačovského je zase v prípravnom výbore subjektu Reálna národná strana - Patriot. Bývalý sudca Radačovský bol do europarlamentu zvolený za ĽSNS.

Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo stranu zaregistruje.

Advokátka Krajníková je známa z októbrového incidentu v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura, keď nastávajúca rodička niekoľko hodín odmietala rešpektovať pokyny lekárov týkajúce sa prevencie nového koronavírusu. Rodičku vtedy cez telefón inštruovala spomínaná advokátka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok