Predišli katastrofe? Muž dával pilotom podvodné inštrukcie

TA3 TASR
29.1.2021 17:01

Nemecká polícia zadržala v noci na piatok v Berlíne muža, ktorý počas uplynulého pol roka pomocou rádiového spojenia podával pilotom lietadiel a vrtuľníkov "čoraz profesionálnejšie" znejúce inštrukcie a svojím konaním ohrozoval leteckú dopravu. Informovala o tom v piatok miestna polícia s tým, že muž mohol spôsobiť "nebezpečné manévre".

Predišli katastrofe?  Muž dával pilotom podvodné inštrukcie
TASR/AP (ilustračné)

Muža vo veku 32 rokov zadržala polícia v jeho byte v berlínskej štvrti Köpenick, keď sa opäť pokúšal dávať inštrukcie pilotom lietadiel. Nachádzal sa približne desať kilometrov od nového letiska v nemeckej metropole. Muž pomocou rádiového spojenia opakovane nadväzoval kontakt s osobnými i dopravnými lietadlami aj vrtuľníkmi spolkovej i berlínskej polície.

Polícia na objasnenie činov nasadila špecialistov leteckej služby i technické zložky. U muža sa našli dve vysielačky s príslušnou frekvenciou, ktoré polícia zaistila ako dôkazy. Polícia na Twitteri napísala, že "vyšetrovanie prebieha pre podozrenia z viacnásobného nebezpečného zasahovania do železničnej, lodnej a leteckej dopravy". Muža po ukončení policajných opatrení opäť prepustili na slobodu; vyšetrovanie však naďalej prebieha.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok