Brhel obvinenia odmieta: Svoju nevinu chce dokázať

TA3 TASR
29.1.2021 15:59

Národná kriminálna agentúra, ktorá v piatok ráno zadržala exšéfa Finančnej správy Františka Imreczeho, vtrhla aj do bratislavského hotela DoubleTree by Hilton. Okrem Imreczeho obvinila aj ďalších osem osôb. Medzi obvinenými majú byť aj podnikatelia Jozef Brhel a Michal Suchoba.

Podnikateľ Jozef Brhel sa v piatok vzdal akýchkoľvek výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV. Všetky obvinenia odmieta a svoju nevinu je rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní.

Momentálne sa nachádza v zahraničí, ale hneď ako bude vyzvaný, vráti sa na Slovensko. Svoju nevinu je ochotný preukázať aj Peter Brhel. TASR o tom informoval riaditeľ komunikácie ZMJ SICAV Juraj Puchý v reakcii na piatkovú akciu Národnej kriminálnej agentúry Mýtnik.

"Všetky obvinenia, ktoré sú postavené len na výpovediach osôb obvinených z iných trestných činností, (Jozef Brhel) odmieta a svoju nevinu je rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Navyše v IT sektore, ktorého sa podľa medializovaných informácií obvinenia majú týkať, už nepôsobí viac ako desať rokov," uvádza sa v stanovisku. Riadenie podnikateľskej skupiny združenej vo fonde ZMJ SICAV od piatka preberá Anton Bielik. Peter Brhel v skupine nemal žiadny akcionársky podiel, ani tam nezastával výkonné pozície.

Podľa tvnoviny.sk sa podnikateľov Jozefa Brhela a Michala Suchobu nepodarilo zadržať, pretože sa nenachádzajú na Slovensku. Brhel má v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton kancelárie, majiteľom hotela je podnikateľ Juraj Široký. V hoteli ráno zasiahla Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Mýtnik.

Zadržali aj Brhelovho brata

V piatok ráno kriminalisti zadržali v rámci akcie aj bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších osem osôb. Spolu s Imreczem mali zadržať aj šéfa IT oddelenia Finančnej správy Milana Gregu. Sú za tým podozrenia z korupcie a machinácií pri verejnom obstarávaní. Ako píšu tvnoviny medzi zadržanými majú byť mená ako Peter Brhel, brat Jozefa Brhela, či Jana Rovčaninová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok