PR správa Spoločnosť

Darček pre poľovníka? Radosť bude mať z ďalekohľadu, fotopasce i nákrčníka

PR
30.1.2021 07:10

Možno ste jedným z tých, ktorí odkladajú nákup darčekov na poslednú chvíľu, a práve teraz bolestne premýšľate, ako niečím príjemným a užitočným potešiť rodinu alebo priateľov. Výber vhodného daru je často náročná úloha, o to viac, ak má obdarovaný svoje špecifické koníčky a záľuby.

Darček pre poľovníka? Radosť bude mať z ďalekohľadu, fotopasce i nákrčníka
Tsuguliev / Shutterstock.com

Hľadáte vhodný darček pre poľovníka, ale stále váhate, čo by bolo vhodné pre takéhoto odborníka? V poľovníckych potrebách určite nájdete veľa inšpirácie, vhodné poľovnícke oblečenie alebo doplnky, ktoré nielen potešia, ale vám pri hľadaní ušetria aj množstvo času a poľovníkovi v lese na love zasa množstvo práce.

Poľovnícke oblečenie

Poľovnícke oblečenie má byť hlavne praktické a funkčné, preto je vhodné kupovať ho v špecializovaných obchodoch. Vybrať môžete poľovnícku vestu, bundu, nohavice, tričko alebo iné potrebné doplnky ako klobúky, čiapky či rukavice. Kúpiť môžete aj dámske oblečenie a doplnky, keďže už nie je žiadnou raritou natrafiť aj na poľovníčky. Oblečenie pre poľovníkov je určite praktický darček, ktorý poteší aj bežného človeka.

Pri výbere tohto univerzálneho vybavenia však nezabudnite, aby poskytovalo nositeľovi  pohodlie a komfort za každého počasia. Pozornosť by ste mali venovať aj materiálu, štýlu oblečenia i jeho farebnosti. Skontrolujte tiež prítomnosť termoregulačnej funkcie, ktorá zabezpečí teplo v zimných mrazoch a chlad v letných horúčavách. Ďalšie pohodlie a komfort poľovníckemu oblečeniu dodajú aj vrecká a pohodlné zapínanie.

Potešia aj fotopasce

Fotopasce majú široké využitie v bežnom živote, ale nájdu sa aj vo výbave poľovníkov. V podstate ide o videorekordér vybavený snímačom pohybu, uzavretý v spoľahlivom a bezpečnom puzdre. Je široko používaný nielen pri love, ale i na ochranu letných chát, domov, včelínov a poľných pozemkov či revírov.

Výhodou týchto zariadení je, že všetko dôležité zaznamenávajú v dennom i nočnom režime. Záznam sa ukladá na pamäťovú kartu, niektoré modely dokonca odosielajú MMS na mobil alebo sú vybavené Wi-fi.

shutterstock-1750405736_0a140370-f83f-1dfb.jpg

Ďalekohľad je základ

Poznáte poľovníka, ktorý by nevyužil ďalekohľad? Poľovnícke ďalekohľady sú prispôsobené účelu, na ktorý sú určené. Aby plnohodnotne slúžili, mali by byť ľahké, ale pritom odolné, zvyčajne sú aj vodeodolné. Pogumovaný povrch je zasa dobrý pre pohodlnejšie držanie a zvyšuje aj odolnosť pri nárazoch. Dostupné sú na Ibo.sk v rôznych cenových kategóriách, takže záleží len na tom, koľko chcete do darčeka investovať.

Veľmi dôležité sú aj technické parametre ďalekohľadov. Tu by ste nemali zabudnúť najmä na  veľkosť objektívu a dostatočne veľké zorné pole. To znamená, že môžete pohodlne sedieť na rozhľadni a pozorovať cez toto moderné zariadenie nielen zver a okolie, ale aj hviezdnu oblohu zo všetkých strán a kochať sa mimoriadnou krásou prírody.

Niečo pre atmosféru a pohodlie

Ak si netrúfate kupovať oblečenie ani poľovnícke potreby, môžete staviť na bežné veci s poľovníckym motívom. Ide napríklad o poháre, hrnčeky, kľúčenky, ponožky, nástenné hodiny či ploskačky s tematickým motívom poľovačky.

Dobrým darčekom môžu byť knihy, alebo praktické veci, ako je vreckový nožík či kompas. Potlač na hrnčeky, nákrčníky či tričko sa dá vyrobiť aj na základe vášho motívu. Môžete si nechať vyrobiť aj kalendár s poľovníckymi úspechmi obdarovaného, stačí iba zozbierať pamätné fotky a všetko okolo prekvapenia premyslieť do poslednej bodky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok