Šeliga o zadržaní Imreczeho: Osekávajú chápadlá mafiánskej chobotnice

TA3
29.1.2021 16:13

Na zadržanie bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho v súvislosti s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou reagovali aj minister financií Eduard Heger a poslanec NR SR Peter Pčolinský.

"V minulosti sme sami kritizovali či už pána Imreczeho za kroky, čo robil na Finančnej správe, alebo aj ďalšie vedenie. Myslím, že to samo hovorí o tom, že tam neboli veci v poriadku," zhodnotil Heger s tým, že on sám vymenoval nového šéfa, aby vytvoril nový image Finančnej správy namiesto doterajšieho, ktorý bol zlý.

Pčolinský dúfa, že polícia má dostatok dôkazov, aby usvedčila potenciálnych páchateľov. "Bude už len na prokurátoroch a sudcoch, ako to nakoniec dopadne," vyjadril sa poslanec za Sme rodina.

Na zadržanie Imreczeho reagovala na svojom facebooku aj ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová, podľa ktorej "ak sa potvrdia doteraz zverejnené podozrenia, že išlo o trestnú činnosť súvisiacu s korupciou a machináciami vo verejnom obstarávaní v IT biznise, bude to signál pre všetkých, ktorí si mysleli, že doba „našich ľudí“ stále pokračuje. Vrátane Fica, Kaliňáka či Pellegriniho."

Nicholsonová: Makó mal o čom hovoriť

Lucia Ďuriš Nicholsonová hovorí, že bolo len otázkou dní, kedy si po Imreczeho príde NAKA.

Šeliga: Osekávajú chápadlá mafiánskej chobotnice

"Aj v tejto ťažkej dobe sa však dejú dôležité veci, ktoré v konečnom dôsledku budú mať nepochybne pozitívny vplyv na občanov, naše inštitúcie i celú krajinu," napísal na svojom facebooku Juraj Šeliga. Podľa neho je dobrou správou pre Slovensko, že policajti a prokurátori sa už nemusia báť a "osekávajú jedno chápadlo mafiánskej chobotnice za druhým".

Ján Budaj si zasa myslí, že niekto "ešte vplyvnejší" iste sleduje, čo sa práve deje.

Poslanec Ondrej Dostál bol pritom, keď sa novinári snažili získať reakciu Roberta Fica. Ten mal odpoovedať len otázkou: "A čo ja s tým mám?". Podľa Dostála avizoval Fico, že k zadržaniu Imreczeho a novým obvineniam zvolajú tlačovku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok