Potravinový katalóg stál vyše dva milióny a nefunguje. Mičovský to rieši

TA3 TASR
29.1.2021 09:41

Národný potravinový katalóg stál 2,3 milióna eur. Oznámil to šéf ministerstva pôdohospodárstva Ján Mičovský. V súčasnosti nefungujúci NPK bol projektom Mičovského predchodkyne na ministerskom poste Gabriely Matečnej.

Potravinový katalóg stál vyše dva milióny a nefunguje. Mičovský to rieši
TASR/Pavel Neubauer

Agrorezort podľa Mičovského podal pre podozrenia z viacerých trestných činov pri NPK trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

"Cieľom katalógu mala byť podpora domácich producentov a dodávanie zdravých potravín napríklad do škôl, ale aj ďalších štátnych inštitúcií," vysvetľuje ministerstvo. "Projekt však stroskotal na nepripravenosti a neodbornosti. NPK je úpadkový, čo sa po podrobných analýzach Sekcie kontroly a obchodného dozoru MPRV SR, ako aj protikorupčného oddelenia, potvrdzuje. Kontrolná skupina vykonala finančnú kontrolu na mieste podľa zákona o finančnej kontrole a audite, ktorá sa skončila 7. decembra 2020," informuje ministerstvo pôdohospodárstva v stanovisku.

„Kontrolná skupina overovaním predložených dokladov zistila porušenie finančnej disciplíny, neefektívne neúčinné a nehospodárne vynakladanie verejných prostriedkov, porušenia zákona o verejnom obstarávaní. MPRV SR rozdelilo zákazku s cieľom vyhnúť sa použitiu prísnejšieho postupu s vyššou mierou zverejnenia,“ doplnil Martin Pavluvčík, poverený generálny riaditeľ Sekcie kontroly a obchodného dozoru MPRV SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok