Kritika výsledkov testovania pokračuje, pridal sa Liptovský Mikuláš

TA3 TASR
28.1.2021 17:42

Mesto Liptovský Mikuláš odmieta výsledky plošného skríningového testovania na ochorenie Covid-19 za okres Liptovský Mikuláš, ktoré v stredu prezentoval premiér Igor Matovič. Informoval o tom zástupca primátora mesta Rudolf Urbanovič.

Kritika výsledkov testovania pokračuje, pridal sa Liptovský Mikuláš
SITA/AP (ilu)

"Po rokovaní krízového štábu okresu máme oficiálne potvrdené, že percento pozitivity za okres bolo 0,9. Premiér avizoval percento nášho okresu 1,14, čo nás zaradilo do červenej zóny. Pre nesúlad v číslach musíme opäť pripraviť víkendové testovanie, čo nás oberá o čas a financie, ktoré by sme mohli venovať zabezpečeniu samosprávnych funkcií nášho mesta," skonštatoval Urbanovič.

Zástupca primátora doplnil, že opätovné testovanie v Liptovskom Mikuláši napriek nesúhlasu pripravia. Podľa Urbanoviča tak urobia pre obyvateľov, ktorí sa po druhom kole testovania budú musieť preukazovať potvrdeniami o negatívnom výsledku. Mesto plánuje zriadiť 15 dočasných odberných miest, rovnako ako uplynulý víkend.

Do skríningového plošného testovania sa v termíne od 18. do 26. januára zapojilo 2.949.017 ľudí. Pozitívny výsledok malo 36.547 z nich, čo predstavuje 1,24 percenta. Testovanie sa má zopakovať v 37 okresoch, ktoré dosiahli pozitivitu vyššiu ako 1,01 percenta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok